over Nele

Nele Goossens 

Nele werd geboren op 26 maart 1977 te Zoersel.
In haar jeugd was ze reeds druk in de weer met muziek en dans.
Ze nam danslessen en volgde 8 jaar slagwerk in de academie van Zandhoven en drumde enthousiast in de plaatselijke harmonie van het dorp. In 1999 studeerde Nele af als “ Meester in de Kleinkunst ” aan Studio Herman Teirlinck.

Theater

Nele begon haar carrière in Het Toneelhuis met het stuk Franciska. Later mocht ze, in dat zelfde Toneelhuis rollen vertolken in De Leenane Trilogie, The Belgian Lanscapes en Ich bin wie du. Bij theater Froe Froe kreeg Nele jaren de kans om bezig te zijn met haar grote liefdes theater en muziek. Ze speelde en zong in; Het Beest, Orfee, Aliceke, Kleine Sofie, ZMRN, Labyrint, Koken met Bossie en Marcelleke Flannelleke, dit laatste geschreven door Nele zelf. Ondertussen mocht ze ook bij andere theaters rollen vertolken. Zo speelde ze bij theater Antigone, Loge10 en Uitgezonderd theater. 

Televisie

Op televisie was Nele ondermeer te zien in Witse,  Flikken, Oekanda, Grappa, Sketch up, Hotel Eburone en Dobus hierin vertolkte ze de rol van Mina de roze clown.  Maar de meesten onder jullie kennen Nele als "Kelly", de vriendin van Snelle Eddy in Chris & co en Allemaal Chris. 

Musical

In 2008 mocht Nele voor de eerste keer proeven van het fenomeen musical. Ze speelde mee in de eerste Daens, later volgde; Pipi zet de boel op stelten, Zoo of life en Iedereen beroemd. Afgelopen zomer stond ze naast Lucas Van den Eynde in de musical "1830".

Luisterverhalen

Tussen al dat theaterwerk door leende Nele ook haar stem aan enkele luisterverhalen; Ik vlieg, muziektheater Transparant, De vlo en de professor, Het Geluidshuis en De oase van Douz van Koperkwintet Brassery.

Revue

In de zomer van 2006 werd ze naar de zee getrokken voor de zomershow van Studio 100, haar eerste ontmoeting met Revue! Pluimen, sketchen, dans en muziek op één avond…dat is iets waar je als artiest van moet houden en dat deed ze! Ze deelde 5 jaar het podium met Jeroen Maes en 5 jaar met Peter Thyssen. In de zomer van 2018 stond Nele voor de 10de en laatste keer op het podium van Het Witte Paard.

Culturele Centra

In 2014 werd Nele voor de eerste keer gevraagd om mee te werken aan een project van Garifuna, het boekingskantoor waar ze sinds 2013 mee werkt. Garifuna organiseert tournees door Vlaanderen langs de Culturele centra.

Samen met Lucas Van Den Eynde, Jan De Smedt en Barbara Dex zong ze Nederlandstalige nummers in Het Kleinkunsteiland Humor was nooit ver weg.

In 2015-2016 tourde Nele in Vlaanderen met De Vaginamonologen 2.0 samen met Slongs Dievanongs en Sandrine.

In het najaar van 2018 mocht ze het podium delen met grootmeester Guido Belcanto in De zoete smaak der zonde. 

Cabaret

Tijdens haar opleiding Kleinkunst moest Nele 2 solovoorstellingen maken. Dit beviel haar zeer, maar ze durfde de spong niet wagen om na de opleiding hier in door te gaan.

In 2011 schreef Nele een nieuwe cabaretvoorstelling “ Nele Goossens Solo ” en dit smaakte naar meer.

In 2013 kwam Colette Notenboom op haar pad als coach/regisseur en toen vertrok de trein. De ideale mix tussen het spontane en het literaire werd gevonden! 

April 2014 ging haar cabaretvoorstelling 'T Zal Wel Zijn in première en februari 2017 volgde Dag Janine & dag José. Hiermee tourde ze door Vlaanderen tot de zomer van 2019.

Najaar 2019 bracht Nele, samen met Int geniep en An Nelissen een ode aan hun cabarethelden met Helden uit het cabaret.

Vanaf 1 oktober 2021 zal Nele door Vlaanderen toeren met haar nieuwe show EN NU? Een show over afrekenen met je verleden en keuzes maken.

Alle info in data of www.garifuna.be