over Nele

Nele Goossens 

Nele werd geboren op 26 maart 1977 te Zoersel.
In haar jeugd was ze reeds druk in de weer met muziek en dans.
Ze nam danslessen en volgde 8 jaar slagwerk in de academie van Zandhoven en drumde enthousiast in de plaatselijke harmonie van het dorp.

In 1999 studeerde Nele af als “Meester in de Kleinkunst “ aan Studio Herman Teirlinck.

Ze begon haar carriere in Het Toneelhuis met het stuk “ Franciska” regie Luc Perceval. Later mocht ze daar nog in enkele stukken meespelen; “ De Leenane Trilogie” ,” The Belgian Lanscapes” & “ Ich bin wie du “.
Ook haar soloprogramma, dat ze maakte in het tweede jaar van Studio Herman Teirlinck “Eén goei rede “ mocht en kon ze spelen in Het Toneelhuis.

Bij theater Froe Froe krijgt Nele reeds jaren de kans om bezig te zijn met haar grote liefde… theater. Ze vertolkte een rol in “ Het Beest”,“ Orfee”,”Aliceke”,“ Kleine Sofie “,“ZMRN”,"Labyrint" en “Marcelleke Flannelleke” dit laatste geschreven door Nele zelf. In 2019 zal Nele weer te zien zijn in Labyrint,dat wegens succes voor de derde keer op tournee gaat in Vlaanderen.

Ondertussen dook ze ook nog op bij andere theaters,ze speelde bij theater Antigone in het stuk “ ROESTIG” en bij Loge10 was ze te zien in “ Eens Katholiek”, “ Moord op de Nijl” & “ Amadeus”. Bij Uitgezonderd theater speelde ze mee in "Boer zocht vrouw" en " Vapeurs". En ze werkte mee aan enkele luisterverhalen; “Ik vlieg” van Transparant en “ De vlo en de professor” van Het Geluidshuis.

In 2014 kreeg Nele een rol bedeeld in Het Kleinkunsteiland "Humor was nooit ver weg",dit samen met Lucas Van Den Eynde, Jan De Smedt en Barbara Dex. 

In 2015-2016 tourde Nele in Vlaanderen met De Vaginamonologen 2.0 samen met Slongs Dievanongs en Sandrine in een regie van An Nelissen.

Op televisie was Nele ondermeer te zien in “Witse”,”Flikken”,”Oekanda”, “Grappa”, “Sketch up”,” Hotel Eburone” & in “Dobus” als de roze clown Mina. Maar de meesten onder jullie kennen haar als Kelly,de vriendin van Snelle Eddy in "Chris & co" en "Allemaal Chris".

Door deze televisierol werd ze in 2006 gevraagd om een keer mee te spelen in een comedie van Studio 100 en uiteindelijk werden er dat 3.

In de zomer van 2006 werd ze naar de zee getrokken voor de zomershow van Studio 100, haar eerste ontmoeting met Revue! Pluimen,sketchen, dans en muziek op één avond…iets waar je als artiest van moet houden en dit deed ze… Dit jaar zal Nele Voor de 10de zomer op rij te zien zijn in Het Witte Paard met de show "DISCO"! Een waar Jubileum waar ze met volle teugen van zal genieten. 

In 2008 mocht Nele proeven van het fenomeen musical! Ze speelde mee in “Daens”, daarna werd ze gevraagd om mee te spelen in “Pipi zet de boel op stelten” en “ Koken met Bossie” de kortste musical ooit, van theater Froe Froe.

Door al haar theater, televisie en revuewerk leerde Nele de métier en na jaren voelde ze zich klaar om een nieuw cabaretvoorstelling te schrijven…

 

April 2011 ging ”Nele Goossens Solo” in premiere en dit smaakte naar meer…

Ze ging verder op zoek naar haar eigenheid,de grootste taak van een cabaretière en vond in Colette Notenboom, de gepaste coach om dit samen met haar te doen! En zo ging haar cabaretvoorstelling “ T Zal Wel Zijn” op 24 april 2014 in première. De ideale mix tussen het spontane en het literaire werd gevonden! Nele tourde met " T Zal wel zijn" door Vlaanderen en ondertussen werkten ze samen verder aan een nieuwe show.

"Dag Janine & dag José" ging in première op 2 februari 2017. Daarna mocht de show 6 maanden op het schap,want Nele is van mening dat cabaret is als goeie wijn...die moet rijpen! In september 2017 ontkurkte Nele de fles en de wijn was gerijpt! Ze tourt sindsdien in Vlaanderen met "Dag Janine & dag José" en dit zal ze verder zetten in seizoen 2018-2019.

Alle data zijn te vinden in agenda.